Няма нищо по-хубаво от това да се прибереш вкъщи след работа и от входната врата да усетиш аромата на току-що приготвената вечеря. Освен за любимите гозби, няма как да не си оставим място за десерт. А през есента той често ухае на ябълки.
Ако обичате да похапвате сезонния плод, който е пълен с витамини, минерали и диетични фибри, то сигурно обожавате да приготвяте щрудел с готови кори за баница. За да разнообразите, днес ви предлагаме една по-различна рецепта – за ябълков сладкиш. Той се прави с три чаши сухи съставки, откъдето идва и простото му наименование. Освен това е изключително икономичен – без яйца.
Ето и необходимите продукти за него:
- 5-6 средноголеми ябълки;
- 1 чаша бяло брашно;
- 1 чаша грис;
- 1 чаша захар;
- 1 чаена лъжица и половина бакпулвер;
- 1 чаша прясно мляко;
- малко масло или олио за намазване на тавата за печене.
Всички продукти з арецептата ще откриетеТУК.А как да я приготвите, вижте в материала на Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.