Казват, че декември ухае на огъня в камината, вкусни гозби с месо и зеле, на тиквеника на баба и прясно изпечените сладки. Въобще, дойде ли този месец, започват серията от празници, за които приготвяме най-различни вкуснотии, с които си угаждаме на душата.
Стоейки на топло вкъщи, всеки обича да пие топъл чай или кафе. А когато те са в комбинация с нещо сладко, идилията е пълна. Независимо дали за собствена консумация или за гости, по това време на годината в много семейства се правят коледни сладки. Те са вкусни и ароматни. Много рецепти за тях включват мед и канела, но към нашата има и джинджифил на прах, с който стават още по-хубави.
Независимо дали е Коледа или някой друг празник, хубаво е у дома да има коледни сладки - вкусни, ароматни и топящи се в устата.
Ето и необходимите продукти:
За тестото:
- 175 г брашно;
- 75 г пудра захар;
- 1/4 ч. л. сода за хляб;
- 80 г масло;
- 1 жълтък;
- 2 с. л. мед;
- 1 ч. л. джинджифил на прах;
- 1 ч. л. канела на прах;
- 1 ч. л. ванилена захар;
- щипка сол.
За украсата:
- 1/2 яйчен белтък;
- 110 г пудра захар;
- перлички или други декорации за сладки.
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите, вижте в материала на Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.