Представяме ви една вкусна рецепта, която съчетава два от най-любимите домашни десерта, които се приготвят в сезона около Коледа, а именно ябълков щрудел и баклава. Комбинираният сладкиш е постен, така че е особено подходящ за трапезата на Бъдни вечер или за Нова година, ако искате да разпуснете с десерт. Хрупкавият отвън сладкиш, но мек и сочен отвътре, е сравнително лесен, но все пак си пригответе един час за приготвянето му. Количеството ще ви стигне за около 15 парчета.
А ето и какви продукти ще са ви необходими:
3/4 чаша смесени ядки – орехи и шамфъстък, нарязани на ситно или счукани
1/4 чаша кафява захар
1/4 чаша мед (течен)
1 чаена лъжичка канела
3 големи ябълки, обелени и нарязани на малки парченца или настъргани
16 листа фини кори за баница
1/2 чаша кокосово масло, разтопено
За сиропа
вода – 0,5 л
захар – 500 г
сок от половин лимон или едно пакетче ванилия (по желание)
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите, вижте в материала на Tialoto.bg