Лятото предлага разнообразие от плодове, които мнозина от нас похапват с удоволствие. Но ако попитате няколко човека кой е любимият им, със сигурност по-голямата част от тях ще отговорят, че това е динята. И има защо – сладка и разхлаждаща, тя се консумира с удоволствие в горещините.
Динята е най-добрият източник на вода сред плодовете – цели 92% от съдържанието. А според информация на Healthline, тя е пълна с полезни витамини като количеството на А и С е най-голямо. Освен това в нея има минерали като магнезий, калий и други важни хранителни вещества, например фибрите, които насърчават отслабването. Но не си мислете, че трябва да я консумираме само заради това нейно предимство.
Ето няколко оложителни промени, които се случват в тялото ви, когато ядете диня:
1. Качествено хидратиране
През лятото тялото отделя най-голямо количество вода чрез потта. А в топлото време човек може да загуби доста течности. За да си ги набави отново и да поддържа нормално ниво на хидратация, е добре да яде диня, защото, както стана ясно, по-голямата част от нея е вода.
Добре хидратираният организъм не изпитва неразположения като умора, главоболие, раздразнение и може да се детоксикира по-лесно. От друга страна, колкото повече вода достига до клетките, толкова по-хубава и здрава е кожата.
2. По-сияйна кожа
И като стана дума за кожа, ето и друго предимство от консумацията на диня – за нейната правилна грижа в горещините, когато може да изгори или да стане по-суха.
Съдържаща витамин С, динята спомага за производството на колаген в кожата. А той е много важен компонент за клетъчната структура и имунната функция, отговарящи за състоянието на най-големия орган на тялото.
Освен това, яденето на диня помага и за зарастването на рани и пъпки, както и за намаляване на уврежданията, отново благодарение на витамините в нея.
Още за ползите от консумацията на диня, ще откриете в материала на Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.