Суперхраните са тенденция в храненето, която все повече навлиза у нас. В началото на всяка година си обещаваме, че ще подбираме менюто си така, че то да е по-здравословно. Именно суперхраните са онова, с което можем да започнем. Те са изключително полезни заради разнообразието от хранителни вещества.
През 2017 г. авокадото несъмнено бе най-популярната суперхрана. Ето няколко други, които можем да включим към храненията през новата година:
Масло от ядки
Мнозина избират да се откажат от животинските продукти и започват да консумират само растителни. Маслото от ядки е суперхраната, с която можем да подправяме различни салати и ястия. То се приготвя от студено пресовани бадеми, кашу, орехи, лешници и други, които са много по-добра алтернатива на олиото от слънчоглед и зехтина.
Маслата от ядки съдържат доста по-малко количество транс-мазнини и предпазват сърцето. Ако имаме алергия към ядки, можем да опитаме салата с масло от авокадо, което има подобни свойства и е силен антиоксидант.