IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Колко антибиотици има във фаст фууд продуктите?

Повечето произведени антибиотици отиват за животновъдството

Колко антибиотици има във фаст фууд продуктите?

Споровете по отношение качеството на фаст фууд продуктите, предлагани в заведенията за бързо хранене, се насочват основно върху хранителната им стойност. Има обаче един допълнителен фактор, който задължително трябва да попадне във фокуса на обществения дебат. Това е употребата на антибиотици при производство на суровините, от които се произвеждат полуфабрикатите в заведенията за бързо хранене.

Проучване сред 25 вериги за бързо хранене в САЩ, имащи представителства в страни по целия свят, показва, че месата, предлагани в тези вериги, се добиват от животни, третирани с антибиотици в пъти над считаните за безопасни норми.
 
Употребата на антибиотици при производството на фаст фууд продуктите отключва опасна верижна реакция, основни потърпевши от която са крайните потребители – посетителите на заведения за бързо хранене. Волно или неволно, всеки попада в тази група, добре е да знаем рисковете.
 
За връзката фаст фууд продукти - антибиотици прочетете подробно на Puls.bg
 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
НОТИФИКАЦИИ
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата