IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Кои храни водят до рак? Ето думата на експертите!

Две резенчета бекон на ден увеличават риска с 18%

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сред най-опасните храни, които могат да предизвикат рак, са преработените червени меса. Това твърдят британски експерти, цитирани от сп. „Уич“ и БТА.

Тези продукти увеличават риска от възникване на рак на стномаха и червата. Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те изпролзват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни.

СЗО предупреждава ,че дневната консумация и на 50 грама преработено месо, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18 процента.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до ризвиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на тъй-наречените суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, плодовете и зеленчуците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
НОТИФИКАЦИИ
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата