Ако сте любители на млечните храни, колко често ги консумирате? Лактозната непоносимост е нещо, за което всички сме чували, но честата консумация на млечни продукти може да причини и други здравословни неразположения и проблеми, като:
Хронично възпаление
Млечните продукти спадат към групата на така наречените силно киселинни храни, въпреки че съдържат големи количества на минерала калций, който действа като алкален агент. Млякото например е богато на натурални киселини, които могат да причинят натрупване на калциеви отлагания и потенциално да предизвикат артрит и хронично възпаление.
Ако искате да поддържате костите си здрави, консумирайте млечни продукти, но в умерени количества, като може да добавите към менюто си храни като зеле, бадеми, смокини, които допринасят за доброто здраве на костите без да предизвикват подобни възпаления.
Ускоряване процеса на стареене
Млечните продукти са ни любими, но са едни от най-трудните за храносмилане. Усещате ли се някак с по-малко енергия след консумацията им? Според някои проучвания има връзка между честата им консумация, развитието на ракови заболявания и ускоряване процеса на стареене.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.