IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Защо е важно да ядем повече жълти плодове?

Полезни са за сърцето, както и за имунната система

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Природата се е погрижила да дарява организма ни с необходимите хранителни вещества и витамини. В най-голямо изобилие те се съдържат в плодовете и зеленчуците. Неслучайно различните групи растителни храни са обагрени в различни цветове. Всеки цвят показва наличието на определени съединения в тях, кое от кое по-полезни за организма.

Жълтите плодове са едни от най-полезните. Те са невероятно богати на витамин С, антиоксиданти, флавоноиди, ликопен, калий и бета-каротин. Тези хранителни вещества са жизненоважна част от изграждането на здрави кости, кожа и зъби, подобряват работата на сърдечносъдовата, храносмилателната и имунната системи.

Кои са най-полезните жълти плодове:

  • лимон
  • жълта ябълка
  • жълта диня
  • манго
  • ананас
  • жълти круши
  • нектарини
  • райска ябълка (персимон)
  • цариградско грозде
  • киви
  • пъпеш
  • банани
  • грейпфрут
  • кайсии
  • праскови
  • папая
  • карамбола

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
НОТИФИКАЦИИ
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата