IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Има ли разлика в качеството на храната у нас и в Западна Европа?

Има разлики в рецепти, но не и в качеството

Има ли разлика в качеството на храната у нас и в Западна Европа?

От известно време се спекулира, че качеството на храната в отделните части на ЕС е различно, ощетявайки страните от нашия регион. Но дали наистина е така? Мнение по тази тема изказва на Яна Иванова, изпълнителен директор на сдружение „Храни и напитки България“, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Има разлики в рецептите, но те не водят в никой случай до различно качество. Доволни сме, че евродепутатите успяха да вникнат в дълбочина на проблема. Една от точките е свързана именно с двойния стандарт. Радваме се, че текстът, който беше постигнат като консенсус в рамките на т.нар. европейска процедура триалог, е балансиран и предвижда, че ще се наказват маркетирани като еднакви продукти, ако има значима разлика в рецептите".

През април 2018 г. беше приета методология, по която в периода между септември и декември бяха сравнени над 150 продукта в 19 страни членки на Европейския съюз (ЕС). Очакваме да излязат резултатите, които ще докажат, че проблем Изток-Запад в разликите в рецептите няма, според Иванова.

Разликата би трябвало да е единствено в рецептите, които са съобразени със законите на всяка една отделна страна в ЕС, казва още експертът.

Всичко по темата можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
НОТИФИКАЦИИ
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата