Знаем, че честата консумация на захар и захарни изделия, както и на изкуствени подсладители, не е полезна за здравето. Но правим ли нещо в посока на това да подобрим хранителните си навици? Някои от вас вероятно ще кажат, че нямат проблеми с десертите, понеже не обичат сладко. Но забравят, че захар се добавя в готовите сосове, редица напитки, пакетирани храни и други.
Ако искаме да бъдем в добра форма и добро здраве, да не провокираме активирането на възпалителни състояния в организма, е важно да поддържаме хранително меню, което да е с ниско съдържание на захар.
Вижте още няколко добри причини да редуцирате захарта от менюто си.
1. Може да увеличи риска от образуването на камъни в бъбреците.
2. Захарта може да доведе до покачване на инсулина и кръвното налягане.
3. Оказва вредно влияние върху нивата на холестерола и триглицеридите.
4. Редовната консумация на захарни изделия и напитки се смята, че ускорява стареенето на кожата.
5. Вреди на здравето на черния дроб и може да увеличи риска от неговото омазняване. Това важи като цяло за рафинираните въглехидрати, като захар, бяло брашно.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.