По килограм сирене на човек е била консумацията на млечния продукт в българските домакинства през лятото в периода юли-септември. Това сочат данните на Националния статистически институт относно потреблението на основни хранителни продукти.
През третото тримесечие се увеличава потреблението на прясно мляко - от 4.1 на 4.4 л, и на кисело мляко - от 7.6 на 7.7 килограма. Намалява потреблението на хляб и тестени изделия - от 20.4 на 19.9 кг, плодове - от 19.4 на 18.7 кг, зеленчуци - от 27.1 на 25.7 кг, месни произведения - от 3.4 на 3.1 кг, и сирене - от 3.2 на 3 килограма.
Без промяна остава потреблението на месо, яйца и зрял фасул. За периода всеки член от домакинство е консумирал по 8,5 кг месо, по 37 яйца и по 1 кг зрял фасул, сочат още данните на НСИ.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.