Преди повече от пет години Диана Пинджурова се преквалифицира и от банкер става млад предприемач без опит. Печели проект по европейска програма и така сбъдва своята мечта да има собствена сладкарница.
"През всичките тези 15 години преминах през много трудности, защото когато човек е млад предприемач, няма този натрупан опит и прави своите грешки по пътя. Но в годините разбрах, че тези грешки е трябвало да се случат, за да се науча да правя нещата точно по начина, по който сега се случват. В началото беше малко с проба-грешка, но сега вече нещата се случват по най-перфектния начин и дори трудностите, които съм изпитала, сега ги оценявам като нещо наистина положително, защото те де са ме довели до пътя. Целият път е крайният резултат, който имаме в момента и щастливите усмивки, които имат клиентите, когато си вземат торта от нас", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.
По проект Диана печели 50 хиляди лева, които влага в три конвектомата, два професионални миксера и специален шкаф за съхранение на шедьоврите, които прави. В началото Диана прави всичко сама - сладкар, декоратор, дори доставчик. След парите по европейската програма тя разраства бизнеса си, но смята, че най-голяма заслуга има нейният екип.
Слабостта на Диана си остава декорирането на тортите. Клиентите ѝ могат да им се насладят в кокетната сладкарница, която сама е аранжирала с много любов. Въпреки че се справя добре, Диана не прави планове да разширява бизнеса си.
"Сладкарницата е бутикова, тук се правят неща по поръчка. Това е нещо, на което всеки клиент обръща внимание. Разрастнем ли се много, ще загубим този личен момент. Да, търся си по-голямо място - не да се разраствам и да имам много обекти, но искам ново място, защото тук е много мъничко и много често се случва човек да иска да седне, а да няма къде", каза още Диана.
Казват, че когато обичаш работата си и я правиш с любов и желание, нямаш нито един работен ден. Това е и целта на Европа - да подкрепи хората, които горят в начинанието си.