През май се запазва тенденцията на стабилизиране и лек спад на цените на основните хранителни стоки и на млечните произведения, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Наблюдава се тенденция на спад на цената на яйцата, както и на млечните произведения е около 2 - 3 на сто.
В същия диапазон е поевтиняването на фасула, ориза, брашното, олиото, пилето, рибата и пресните колбаси.
Трайно падат цените на олиото, брашното, захарта и млечните произведения. Цената на олиото е с 44 на сто по-ниска, а на брашното с 34 процента спрямо май 2008 г.
През този месец цените на ориза, лещата и месните произведения остават на по-високо ниво спрямо същия месец на миналата година.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.