Опасното месо пристигна късно снощи в екарисажа, собственост на "Брамас".
Днес унищожаването му започна чрез термична обработка при строги мерки за сигурност на работниците, които са с предпазни облекла, маски, очила и непромокаеми ръкавици.
Месото ще бъде обезвредено на два етапа, като първо ще бъде подложено на термична обработка при над 133 градуса, а после ще бъде изсушено при по-ниска температура.
Отделените мазнини ще бъдат изгорени, а костното брашно ще се опакова и подготви за изгаряне.
Според д-р Александров термичното обезвреждане на първата пратка месо ще приключи във вторник. С представители на Гранична полиция ще се уточни график за превозването и унищожаването на останалите 50 тона говеждо месо от същата партида.
Унищожаването на цялото количество месо в шуменския екарисаж ще струва около 13 000 лв., допълни Александров.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.