Качеството на храната в много туристически обекти по българското Черноморие не отговаря на изискванията на туристите. Това заявиха експерти по време на специализираното изложение "Храни и напитки", което се проведе край Варна.
Според тях ол-инклузивът в хотелите е занижил стандартите за качество, което принуждава част от туристите да предпочитат чужди дестинации.
Българското Черноморие може да стане по-привлекателна дестинация за туристите, ако се подобри качеството на храната в хотелите и ресторантите. Това заявиха собственици на туристически обекти край морето.
"Допреди няколко години много от моите колеги гледаха само цени, за да предложат максимално евтин продукт, но пазара налага вече нещо много по-различно. Туристите започнаха да търсят качество, правейки кампромис със цената", обясни Ясен Щерев, генерален мениджър на хотел.
Близо 120 доставчици и производители представиха на изложението над 4000 продукта за ресторантьорския сектор и кетъринг индустрията. Те се надяват да договорят приемливи цени за своите клиенти и да осигурят добри продажби на продуктите си през летния сезон.
"Аз мисля, че всички фирми сме настроили нашите производства в средното злато, както му казваме – среден ценови клас, където мисля, че качество и цена са опитмални и смятам, че наистина предпочитат българското", каза Марина Вълева, представител на фирма-производител.
"Цената продължава да е определящ фактор. Не само, но според мен тя е на първо място, което не омаловажава качеството на продуктите. Всеки иска да постигне най-доброто съотношение качество-цена", коментира пред БНТ Тодор Сотиров, управител на фирмата-организатор на форума.
Следващото издание на форума ще се проведе на 27 април в курорта Слънчев бряг.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.