Последните изисквания към ресторантьорите са разстоянието между масите да е 1,5 м, а не 2,5 м, както гласеше първоначално заповедта на здравния министър.
Персоналът трябва да е с маски или шлемове. Собствениците са длъжни и да дезинфекцират обектите.
Ресторантьорите са силно притеснени за бизнеса си. Повечето от тях смятат, че при тези условия на пандемия по-голямата част от тях ще фалират.
Българската асоциация на заведенията е представила от името на целия бранш конкретни икономически мерки. Сред тях са намаляване на ДДС за период от 12 месеца на 5%, удължаване на действието на мярката 60/40 и след отварянето на заведенията, както и промяна в критериите за кандидатстване по нея.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.