IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Засилени проверки в Пазарджик за агнешкото месо

Цеховете за производство на козунаци и яйца също на прицел

Засилени проверки в Пазарджик за агнешкото месо

Снимка: БГНЕС

Областната агенция по безопасност на храните в Пазарджик стартира засилени проверки за качеството на агнешкото месо, което се предлага в търговската мрежа, съобщи БНР.
 
Преди Великден засилени проверки ще се извършват и в цеховете за производство на козунаци и пакетиране на яйца.
 
Според проверяващите е важен и контролът на клиентите.
 
"Агнешкото месо може да се предлага като цял труп, на половинки, на четвъртинки. Важното е на всичките парчета на месото да има печат. Печатът може да се предлага в два цвята, в син цвят е месото, което е произведено в България, отгледано в България и заклано в България, а месото с червен цвят е отгледано в страни извън България, заклано в българска кланица, буквата  БГ и номера на кланицата, в която е заклано", каза д-р Надка Станчева от Агенцията по безопасност на храните.
 
В дните до Великден ще се следи и начинът, по който се съхраняват яйцата. Ще се вземат и проби за лабораторни изследвания.
 
 
 
 
 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Страната
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата