Правете ракия от тия дървени домати.Доматена ракия родно производство.
отговорСигнализирай
92
Химика до 101 преди 3 години
141
Иска ми се да ви преподам бърз урок по елементарна химия (безплатно), но ограниченията във форума ме затрудняват. Без значение дали имаме оборска или изкуствена тор търсим нитрати, които се обръщат в нитриди предимно (клетъчната мембрана на растението не пропуска друго най общо). Не засягам проблема с фосфора, а само с азота. Повтарям - не можете да дозирате оборската тор като азот бе човек! Просто кравата ака различно!
отговорСигнализирай
91
Анонимен преди 3 години
101
Уници студенти беряха консерва. Хиляди декари . За.доматен сок и пюре.
отговорСигнализирай
90
Анонимен преди 3 години
123
До АнонименБригадите бяха окло 15 до максимум 30 дена , не повече , даже веднъж имахме бригада за череши за една седмица,но хората от селата работеха целогодишно, хем си получаваха заплатите , хем и безплатно фураж ,жито, хем и много плодове и зеленчуци безплатно и наготово! Почти всичко беше механизирано.
отговорСигнализирай
89
до 99 преди 3 години
72
Пресен розов домат не сме изнасяли за никой. Консерви да. Ябълка и круша сме изнасяли, че даже и грозде. Но никога градински домат. Ромата беше малко по трайна.
отговорСигнализирай
88
Анонимен преди 3 години
93
До ХимикаТи българина за глу пак ли го мислиш , естествената тор се оставя да престои около 3-4 месеца навън , след това я сместват с пръст, чак тогава се тори с нея! Като са ви много "хубави" в торбите торовете, защо от Европа крадете на украинците земята, колонизатори алчни?
отговорСигнализирай
87
Анонимен преди 3 години
128
През соца имаше всичко и по много. Ама безплатният бригадирски труд вече го няма. Чиста далавера .цяло лято берат домати и ги хранят домати с ориз ..а доматите за износ. Експлоатация по комунистически.А партийците и комсомолските секретарки перяха пържоли вратни с шердоне . И после ечюедемето следва и весела част.
отговорСигнализирай
86
Анонимен преди 3 години
103
До Хайде, хайде до 71Глупости , с влакови композиции сме изнасяли зеленчуци и плодове за цяла Европа и арабския свят, тогава сме имали и собствен международен транспорт - влакове, самолети,кораби,автобуси,камиони,мотокари,електрокари, всичко сме си произвеждали сами, естествените зеленчици издържат в хартия и в дървени касетки по-дълго! За консервираните пък , да не говорим, държахме рекорд
отговорСигнализирай
85
Химика преди 3 години
75
Ще ви изненадам, но който тори с оборска тор ви продава отрова. Дълго е за обяснение. Азотните и изобщо изкуствени торове се прецизират. Т.е. се мерят. При оборския тор това е невъзможно. А крайния продукт е един и същ. Съединения на азота (най общо).
отговорСигнализирай
84
Плод-зеленчук преди 3 години
71
Хора, всичко е въпрос на сметки. Аз също избягвам някой сортове домати за продажба. Носят ми хората! Изумителни домати, ти го порваш и сока му тече. Месото му е кристализирано от сладост. И са ми на сметка. Но ако не го продам до 24 часа заминава в контейнера, съответно губя пари. Домата е много деликатна стока.
отговорСигнализирай
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години