Държавната комисия по стоковите борси и тържищата отчита поевтиняване на млечните продукти през май.
Цената на кашкавал "Витоша" пада с 1.4 процента, а на кравето сирене с 2.5 на сто. Цената на яйцата е с 5 на сто по-ниска спрямо предходния месец.
Пилешкото месо също поевтинява с 1% през миналия месец.
При групата на основните хранителни стоки като цяло, се наблюдава покачване на цените.
Най-голямо повишение през май, спрямо април е регистрирано при цената на ориза - 23%. Поскъпване през месеца има и при лещата - 8% и фасула - 3 на сто.
Тенденция на леко покачване на цената се забелязва при месните произведения - кренвирши, малотрайни колбаси, шпеков салам.
Сезонното поевтиняване на зеленчуците е най-силно изразено при оранжерийните краставици - 46 на сто.
С около 5 - 7 на сто по-ниски през май, спрямо април са цените на оранжерийните домати и картофите.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.