IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Осмият грях: Да изгориш агнешката плешка

Агнето се яде без хляб, картофите стават по-вкусни от плешката, твърди пекар

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

От 20 години Ангел Павлов се занимава с приготвянето и печенето на агнета, козунаци и хляб. От два дни фурната му приема поръчки само за печене на агнешки плешки. 

Само от снощи през ръцете на майстора са минали 40 тави с мръвката за празника.

„Да изгориш агнешката плешка, е направо осмият човешки грях”. Това каза за Dnes.bg пекарят с дългогодишен стаж Ангел Павлов.

„Агнето се яде чисто, без хляб”, казва майсторът. Той обаче се хвали, че картофите в тавата стават по-вкусни от самата плешка.

Бай Ангел твърди, че хората по Гергьовден предпочитат агнешкото пред пържолите. Същото мнение споделят и хората, които носят тавите до фурната.

„Важното е да имаме малко агнешко на масата и една салатка”, сподели пред Dnes.bg Василка Гладийска, която всяка година пече агнешка плешка срещу сумата от 10 лева във фурната на майстора.

Именникът Георги също беше решил да пече агнешко плешка във фурната на бай Ангел.

„Не знам как се приготвя,затова нося всичко тук”, сподели именникът.

След дългия работен ден бай Ангел и хората му ще празнуват празника на трапеза - с агнешко и червено вино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Страната
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата