IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Виното и шоколадът са полезни за мозъка

Едновременната им консумация засилва ефекта

Снимка: Архив Булфото

Снимка: Архив Булфото

Учени от университета на Нортъмбри установиха, че виното и шоколадът стимулират работата на мозъка, съобщи в. "Дейли телеграф".

При опити със студенти специалистите показаха, че полифенолът във виното и шоколада увеличават циркулацията на кръвта и кислорода в мозък, което стимулира работата му.

Според учените едновременната консумация на вино и шоколад само засилва ефекта. Засега, за да се получат нужните дози полифенол, е необходимо да се изпият няколко кашона с вино и да се изядат няколко килограма шоколад.

Специалистите обаче се надяват в бъдеще да намалят дозите на полифенола, необходими за стимулиране работата на мозъка. Те предвиждат още да извършат експерименти и с възрастни доброволци, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Миш-маш
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата