Ресторант в Япония глобява клиентите, които не изяждат храната си, пише Yahoo News.
Ресторантът за морска храна "Хачикио" таксува допълнително клиентите, ако те не изядат и последната хапка от чинията си. Прилича на наказание за деца – но вместо да не получат десерт накрая заради неизядената храна, клиентите просто си тръгват с малко по-празен джоб.
Представители на ресторанта казват, че тази глоба се налага в името на добра кауза. Собствениците искат по този начин да отдадат чест на рибарите, които работят при доста рисковани условия, за да уловят вкусната храна.
Клиенти, които си поръчват „тсуко меши“ - купа с ориз, гарниран с хайвер от сьомга, са предупредени навреме.
„Забранено е да оставяте дори едно зрънце ориз във вашата купа. Клиенти, които не изяждат цялата купа, трябва да оставят дарение“, казват сервитьорите преди поръчката на всяко „тсуко меши“.
Размерът на глобата не е известен, но откакто съществува тази санкция, наистина е рядкост някой да остави в чинията си нещо.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.