Продукти:
1 кг говеждо месо
3 супени лъжици олио
1 кубче говежди бульон, разтворен
4 чаши вода
1 чаена лъжичка розмарин
1 чаена лъжичка магданоз
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
3 големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
4 моркова, нарязани на кръгчета
4 стръка целина, нарязани на ситно
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици студена вода
Приготвяне:
В голяма тенджера задушето говеждото в сгорещена мазнина на средна температура докато се получи леко кафяв цвят. Разтворете бульона във водата и го добавете при месото.
Поръсете с подправките, разбъркайте и оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри за около час.
Добавете нарязаните зеленчуци в тенджерата. Разтворете царевичното нишесте в студената вода и го прибавете към ястието. Разбъркайте и оставете отново да покъкри под похлупак, докато се сгъсти.
Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.