Продукти:
3-4 глави кромид лук
3-4 с. лъж. олио
парче целина
3 с. лъж. препечено брашно
1 кубче зеленчуков бульон
два жълтъка
лимонов (доматен) сок
магданоз, стръкче целина, сол
Приготвяне:
Нарязаният на едро лук задушете в олиото в захлупена тенджера. Прибавете настърганата целина, брашното, кубчето зеленчуков бульон и залейте с хладка вода.
Варете, докато лукът омекне напълно. Дръпнете от огъня и разбийте с миксер. Застройте с жълтъците и лимоновия сок. Поръсете със ситно нарязани магданоз и листа от целина. Поднесете супата изстудена.
Още апетитни рецепти може да прочетете в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.