Едни от най-предпочитаните десерти със сигурност са тези, които не изискват печене.
Това е поради простата причина, че обикновено грижите за това да не загори, да не остане сурово или да не се изпече равномерно стават значително по-малко.
Комбинацията между шоколад и фъстъци е изненадващо приятна и по тази причина решихме да споделим с вас една от любимите ни рецепти за десерти.
Приготвянето ще ви отнеме не повече от 20 минути, а продуктите са достатъчни за 20 порции.
Ще ви бъдат необходими:
3 чаши шоколадови парченца
1 и ½ чаша фъстъчено масло
2 големи опаковки масло
2 чаши пудра захар
1 опаковка бисквити с ванилия (поне 12 броя)
½ чаша смлени фъстъци
Начин на приготвяне:
За глазурата
С помощта на микровълнова или на парна баня разтопете 2 чаши шоколадови парченца и половин чаша фъстъчено масло. Оставете да изстине за няколко минути, докато вие приготвяте десерта.
За десерта
В купа сложете двете опаковки масло и останалото фъстъчено масло. Разбийте с миксер, докато не получите хомогенна, гъста смес.
Добавете пудрата захар и разбъркайте добре.
С пасатор разбийте бисквитите с ванилия докато не се раздробят на ситно. Към бисквитите добавете останалите парченца шоколад и готовата смес от маслото и фъстъченото масло.
Нанесете готовата основа в малка тава, като се постараете да бъде разпределена равномерно навсякъде. Изсипете глазурата върху основата.
Поръсете с надробените фъстъци и оставете в хладилника поне за един час, за да се стегне. Нарежете на равни парчета.
Добре е да съхранявате десерта в хладилник, за да можете да отделяте порциите без да се натрошават.
Как изглежда самият сладкиш по време на приготвяне в снимки вижте тук
Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.