С настъпването на топлите пролетни дни все по-често ни се хапва нещо не просто леко, но и красиво и вкусно.
Сезонът предоставя огромно разнообразие от зеленчуци, които се приготвят много лесно и са чудесни както за гарнитура, така и за основно хапване.
Едно от предимствата е, че наситените им цветове правят ястието изключително красиво.
Представяме ви една рецепта за микс с гриловано брюкселско зеле и още няколко цветни елемента, които се приготвят за 20 минути, а количеството продукти ще ви стигне за общо 8 порции.
Ще ви бъдат необходими:
500 грама брюкселско зеле, почистено и нарязано на малки парченца
Половин малка тиква, почистена и нарязана на кубчета
1 глава червен лук, обелена и нарязана на кубчета
Зехтин
Сол и пипер на вкус
1/3 чаена чаша сос от нар ( може и меласа)
Семена от нар
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 220 градуса
Поставете всички нарязани зеленчуци върху тава с поставена хартия за печене.
Посипете със зехтин, сол и черен пипер.
Печете между 20 и 25 минути или докато не забележите, че зеленчуците добиват приятен златист цвят. Извадете зеленчуците и ги подредете върху чиния.
Поръсете със сос от нар и разбъркайте добре. След това посипете равномерно със семената от нар и сервирайте веднага.
Как изглежда процесът на готвене в снимки вижте тук
Още вкусни рецепти тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.