Хладилникът е прекрасен уред, който запазва храните свежи и предпазва от развитие на бактерии в тях. Не всички продукти обаче трябва да стоят на ниска температура. Всъщност тези 6 храни по-добре да не припарват до него, защото може да се увредят и да застрашат здравето ви.
1. Картофи
Картофите трябва да се държат на тъмно, сухо и хладно място. Проблемът е, че на прекалено ниска температура нишестето в тях се превръща в захар, а и вкусът им се променя.
2. Лук
Лукът също обича хладните, сухи и тъмни пространства. Хладилникът обаче е прекалено влажен и затова лукът може да покълне там. Той съдържа нишесте, което заради ниската температура може да се превърне в захар.
3. Домати
Сигурно сте забелязали, че дори да купите пресни домати, след няколко часа в хладилника те стават безвкусни и прекалено воднисти. Това е така, защото хладилникът уврежда мембраната на продукта и той лесно става месест.
Другите неподходящи храни за хладилник вижте тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.