Продукти:
1 и 1/2 кг свинско филе
сол, черен пипер
1 и 1/2 с.л. дижонска горчица
галета
2 ч.л. листа от мащерка или сушена мащерка
зехтин
1 кг брюкселско зеле
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. В тавичка сложете хартия за печене. Поставете филето и го овкусете със сол и черен пипер. Намажете го с горчицата.
В купа смесете галетата заедно с наситнената мащерка, след това нанесете галетата върху месото. Поръсете с малко зехтин. Печете месото до готовност.
Отделно в тавичка нарежете наполовина зелките, овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин и запечете докато зелето омекне и стане златисто.
Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.