IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Здравословни причини да ядем повече смокини


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

10
До Анонимен
преди 6 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Ами какво правиш на север, извън България? Върни се в България! Учудвам се,че толкова българи заминават извън страната, какво толкова търсят там? Няма да го намерят там. България е богатството. В нашия двор имаме вече 3 големи красиви сладки смокини,с големи плодове,и сега си похапвам поредната купа пресни сладки като мед смокини, и всеки път си суша смокини за зимата и си правя и сладко от смокини. ПП.аз също не съм богат, беден съм,но човек не трябва да е лаком. Залък хляб да има друго не е ну
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
До Анонимен 6Веганите не са нормални хора. Не се притеснявай какво мислят те.
отговор Сигнализирай
8
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
Белия сок от смокинята може да се използва и за някои наранявания и др.
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
До АнонименЗащото смокинята не цъфти,като другите плодни дървета,самия плод на смокинята е и цвят.
отговор Сигнализирай
6
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 2 Не харесвам 2
Има около 900 вида оси и всеки вид е отговорен за опрашването на 1 или 2 вида смокини.Въпреки че смокинята не може да се възпроизвежда без този смъртоносен цикъл, много вегани и вегетарианци отказват да консумират смокини.
отговор Сигнализирай
5
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 7 Не харесвам 2
Когато женската оса се промъква през тесния отвор на смокинята, крилата й се откъсват, тя снася яйцата си и успешно опрашва плода.Загубила способността си да лети, осата умира в смокинята, където специални ензими я разграждат на протеин.Буквално смокинята смила мъртвото насекомо и го прави част от узрелия плод.
отговор Сигнализирай
4
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 6 Не харесвам 3
Веганите и вегетарианците не трябва да консумират смокини защото вътре има починали оси който са се навряли вътре приживе и после не могат да излезнат и остават вътре.
отговор Сигнализирай
3
аскет с каскет
преди 6 години
Харесвам 10 Не харесвам 2
Най-обичам ферментирали смокини в следващата им , течната фаза . Ароматът е приказен , а ползите - безброй .
отговор Сигнализирай
2
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 12 Не харесвам 2
Обичам смокини и сладко от смокини,имахме най-красивата и сладка смокиня,с големи плодове в двора си.Сега съм на север,извън България и тук продават само сушени,спаружени смокини,понякога и миришещи на мухъл и никакъв вкус.Аааааа!
отговор Сигнализирай
1
мммм
преди 6 години
Харесвам 11 Не харесвам 1
Вчера сложих 100 кила да ферментират :)
отговор Сигнализирай
Новини