Шеф Владимир Ангелов е с близо 17-годишен стаж в кулинарията. Работил е в кухните на най-елитните и престижни ресторанти в столицата. Този опит го кара твърдо да вярва, че най-ценното нещо в неговата работа е екипът. За него няма по-малко или по-важно звено в кухнята, защото само ако всички работят в пълен синхрон могат да постигнат перфектното блюдо.
Прекарва близо една година в испанския град Хихон, където овладява всички тънкости на континенталната европейска кухня. Ето защо и днес изпитва силно влечение към испанската храна с френски влияния.
Шеф Ангелов обича да експериментира със средиземноморската кухня, като я допълва и с нотки на азиатска пикантност. За него и екипът му е страст да съчетават вкусове от цял свят с класическите кулинарни техники.
В няколко поредни уикенди ви представяме рецепти на шеф Владимир Ангелов.
САЛАТА С КИНОА И ДРЕСИНГ ОТ АВОКАДО (1 порция)
Време за приготвяне - 14 минути
Необходими продукти
50 г бяла киноа
50 г червена киноа
40 г зелена чушка
40 г червена чушка
40 г жълта чушка
50 г розови домати
50 г рукола
100 г авокадо
5 г кориандър
10 г лайм
20 г сладко чили.
Начин на приготвяне
Сварете двата вида киноа в рамките на 10 минути, след което изчакайте да се охлади. Нарежете на конкасе розовите домати, жълтата, зелената и червената чушка.
Овкусете зеленчуците с дресинг от авокадо, кориандър, лайм, сол и зехтин. Декорирайте с рукола и сладко-лютивия сос. Добавете за финал щипка кимион.
Още рецепти четете в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.