Кой не обича домашни сладки? Те са много по-здравословни и вкусни от купешките. Ако имате свободно време през уикенда, пробвайте рецептата на Деси Киликчийска, която ще ви представим днес. Може да включите и децата.
Овесените сладки с мед и сусамов тахан се правят бързо и много лесно. После изчезват за секунди, защото вкусът им е неустоим.
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
3 с. л. мед
3 с. л. сусамов тахан
1/3 ч. ч. зехтин
1 бакпулвер
1 ч. ч. овесени трици
200 г фини овесени ядки
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете добре всички продукти без триците и ядките. Към тях добавете овесените ядки и трици. Оставете купата със сместа за около 30 минути в хладилника. След това извадете и с навлажнени ръце оформете топчета с големината на орех. Сплескайте ги леко и ги наредете в подходяща тавичка, в която предварително сте поставили хартия за печене. Не забравяйте да оставите разстояние между топчетата.
Сладките се пекат 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна. После извадете тавата и я оставете да изстине.
Още рецепти четете в Tialoto.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.