Ако се чудите какво да приготвите за похапване в неделния ден, ето една вкусна и лесна рецепта - за бабините гевречета.
Необходими продукти:
-200 мл.кисело мляко
-3 яйца
-50 гр.масло или хубава свинска мас
-2 с.л. с връх захар
-1/2 ч.л. сода за хляб
-1 ванилия
-около 500-550 грама брашно
-олио за пържене
-пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме маслото, захарта, яйцата и ванилията, добавяме млякото с угасената в него сода.След това постепенно добавяме брашното, и замесваме меко, нелепнещо тесто.
Оставяме го да почине 20-30 минути и после го разточване върху набрашнен плот на кора с дебелина 0.5 см. изрязваме кръгчета, правим отвор по средата и пържим от двете страни в добре сгорещено олио до порозовяване.
Готовите гевречета изваждаме върху домакинска хартия и след като изстинат леко, поръсваме обилно с пудра захар.
Източник: Wellcometomykitchen
Още вкусни рецепти ще намерите на Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.