За основата:
180 г масло
125 г кафява захар
2 големи яйца
1 ч. л. екстракт от ванилия
175 г брашно
1 ч. л. бакпулвер на прах
½ ч. л. сода бикарбонат
50 г какао
Сол
75 мл мляко
75 мл вода
За пълнежа:
150 г сладко от малини
За топинга:
100 г черен шоколад на малки парченца
200 мл сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. За да направите пудингите, смесете маслото със захарта, докато получите плътна смес. Бавно добавете разбитите яйца, добавете екстракта от ванилия, брашното, бакпулвера, содата бикарбонат, какаото и солта, като разбъркате добре. Добавете млякото и водата и продължете да бъркате.
Разделете сместа в купички и печете на средния рафт на фурната за около 20 минути. Използвайте пълнител за крем и напълнете всеки пудинг със сладкото от малини.