200 г брашно
50 г бадеми
За глазурата:
Конфитюр от кайсии
Марципан и бяла глазура
Начин на приготвяне:
Поставете сушените плодове с алкохола в голяма купа. Загрейте предварително фурната на 180 градуса и намажете дълбока тава с масло.
Опаковайте тавата с хартия за печене, за да не се получи залепване.
В голяма купа разбийте маслото, захарта и ванилията, докато се получи кремообразна текстура и след това разбийте яйцата.
Добавете брашното, плодовете с бренди или ядките.
Смесете и прехвърлете във форма за торта. Печете 90 минути като намалите температурата на 140 градуса.
Разрежете блатовете и полейте с останалия сок от купата с плодове и бренди. За да декорирате, покрийте с марципана и бялата глазура като за да бъде по-празнично, можете да добавите захарни коледни елементи.