Когато пазаруваме, не мислим как след това да подредим продуктите си вкъщи. Просто слагаме всичко в количката и се насочваме към касата. След това ги поставяме в хладилника без да помислим дали това е правилният начин.
Всъщност, решението ви е грешно, тъй като някои храни не трябва да бъдат държани на едно и също място. Понякога това предизвиква по-бързо разваляне или намаляване на хранителните стойности. Хубаво е да им отделите отделни хладилни рафтове, за да запазите свежестта им за по-дълго време.
Краставици
Те трябва да бъдат оставени сами на някое хладилно ниво. Ако бъдат складирани с пъпеши, банани или домати, започва да се отделя газът етан, който ускорява узряването. Краставиците са много чувствителни към него и по този начин те започват да омекват. Затова трябва да им намерите място, където ще бъдат далече от тези плодове и зеленчуци, за да може да им се наслаждавате по-дълго време.
Тикви и ябълки
Ако обичате често да похапвате тези плодове, по-добре ги дръжте на различни места вкъщи. Ябълките могат да развалят вкуса на тиквата и да ускорят процеса на разваляне. Най-добре складирайте тиквите си на температура от 10-12 градуса, за да може да ги хапвате дори и след 6 месеца.
Кои други продукти трябва да държите отделно, четете в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.