Сладките картофи са прекрасен заместител на обикновените, защото не съдържат толкова нишесте, като тях, изключително богати са на бета-каротин и представляват истинска експлозия от полезни хранителни вещества, важни за редица органи и системи в тялото.
Ястия, които е по-добре да приготвите с масло
За да се възползвате от тях обаче е необходимо да сте наясно какви грешки при съхранението и приготвянето им да не допускате, за да сте сигурни, че ще се насладите на вкуса и ползите им.
Не купувайте сладки картофи с наранена външност
Охлузванията, надраскванията и ожулванията по сладките картофи предизвикват бързо разваляне и омекване на продукта по тези места. Оглеждайте добре картофите преди да ги купите, защото тези охлузвания ще ги направят негодни за готвене много бързо.
Не ги дръжте в хладилника
Най-лошото, което може да направите със сладките картофи, е да ги държите в хладилника, където да измръзнат и да изгубят качествата си.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.