Неповторим аромат кара минувачите да забавят ход край Версайските порти в Париж, където бе открит 13 салон на шоколада.
В изкусителния празник, който с нетърпение се очаква от местните любители, участват майстори от цял свят с 400 свои шоколадови произведения.
На изложбата човек може да научи всичко за шоколада.
Щандовете на Кот д`Ивоар, Сан Томе и Принсипи, Куба и Боливия разказват за процеса на отглеждане на какаовите зърна, а участници от Белгия, Германия, Италия, Канада, Швейцария и редица други страни показват технологиите за изготвяне на лакомства и предоставят възможност посетителите да дегустират плодовете на техния труд.
Изненадата тази година е участието на няколко знаменити майстор-готвачи, удостоени със "звездички" от френския гастрономически пътеводител "Мишлен".
Те показват на посетителите изискани блюда, в състава на които като важен елемент влиза шоколадът: например суфле от сърна в шоколадов сос и гъши дроб, запържен в шоколад и амарето.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.