Пилешкото месо е една от най-консумираните храни. Тя е и една от най-честите причини за хранителни отравяния поради консумация на развалено месо. За да сте сигурни, че ядете неразвалено годно за консумация месо, вижте кои са признаците на развалено сурово и сготвено пилешко.
Сурово пилешко
Проверете срока на годност
Първото, което разбира се трябва да направите, е да погледнете датата на производство и срок на годност, описани на етикета. Ако се усъмните е нужно и да вземете предвид условията, в които сте го съхранявали. Недобрите условия също могат да развалят преждевременно месото.
Използвайте сетивата си
Суровото прясно пилешко месо, което не е развалено, има съвсем слаба лека миризма на трупно месо, което не означава, че е нормално.
Разваленото пиле обаче има натрапчива миризма, неприятна, очевидно кисела и гранясала в зависимост от степента на гниене. Цветът на годното за ядене пиле е розов, а на разваленото – сивкав, понякога син.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.