Продукти:
- 200 г настърган пармезан
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 8 големи яйца
- ½ чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица зехтин
- 300 г гъби, нарязани
- ¾ чаша пресен лук, ситно нарязан
- 1/3 чаша пресен босилек, нарязан
- 2 чаши рукола
- 2 чаени лъжици лимонов сок, пресен
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете първите три съставки. Добавете ¼ чаена лъжица от солта. Разбъркайте енергично. Загрейте тиган, подходящ за печене и във фурна, ако имате такъв. Ако нямате, може да използвате тава за печене със средна големина. В тигана добавете 2 чаени лъжици от мазнината, размажете. Запържете гъбите заедно с оставащата ¼ чаена лъжица сол.
Разбъркайте гъбите в тигана за около 5-6 минути, докато покафенеят и течността започне да се изпарява. Добавете лука и сотирайте за още 2 минути. Намалете котлона. Добавете разбитите яйца и босилека. Разклатете тигана, за да се разлеят равномерно навсякъде. Гответе 5 минути. Прехвърлете във фурната и гответе за още 7-8 минути.
Извадете фритатата от фурната. Оставете да почине 5 минути. Нарежете на порции и сервирайте.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg