Обичате ли да готвите? Дори и готвенето да не е сред любимите ви занимания, няма няма да отречете, че обичате домашната вкусна кухня. За да бъде тя обаче такава е важно какви подправки да добавим към нашите рецепти. Днес споделяме с вас малко информация за това как да добавите повече вкус и аромат в чинията си.
Кои подправки към кои храни си подхождат? Вижте в следващите редове.
Говеждо месо - подправките, с които може да го комбинирате са дафинов лист, чили, къри, копър, джинджифил, горчица, червен пипер, майорана, риган, магданоз, розмарин, мащерка.
Свинско месо – Подхождат му аромати, като бахар, босилек, кардамон, карамфил, къри, джинджифил, майорана, горчица, риган, червен пипер, магданоз, розмарин, градински чай, чубрица, мащерка.
Агнешко месо – Повече вкус ще му придадат босилек, кардамон, къри, копър, майорана, мента, риган, червен пипер, розмарин, куркума.
Птиче месо – Прекрасно може да овкусите с бахар, анасон, дафинов лист, лют червен пипер, къри, копър, джинджифил, майорана, горчица, индийско орехче, червен пипер, магданоз, черен пипер, градински чай, чубрица, естрагон, мащерка.
Риба – Рибата обича подправки като бахар, анасон, босилек, дафинов лист, лют пипер, див лук, къри, копър, джинджифил, майорана, индийско орехче, риган, червен пипер, магданоз, естрагон, мащерка.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.