Продукти:
- 8 супени лъжици разтопено масло
- 1 чаша кристална захар
- 2 големи яйца
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 2 супени лъжици олио
- 3/4 чаша неподсладено какао на прах
- 1/2 чаша брашно
- 2 чаени лъжички царевично нишесте
- 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
- щипка сол
- 1 чаша нарязан натурален шоколад
Приготвяне:
Загрейте фурната до 160 градуса. Намаслете подходяща форма за печене и оставете настрана. В голяма купа разбийте разтопеното масло и захарта до пухкавост. Добавете яйцата и ванилията и разбийте отново. Добавете какаото и олиото.
Отделно комбинирайте брашното, царевичното нишесте, содата за хляб и солта и ги добавете към основната смес. Когато се получи гладко тесто без бучки може да добавите шоколада. Тестото се изсипва в намазнена с масло форма за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 160-180 градуса за около 25 – 30 минути. Тестото трябва да е стегнало, а в центъра като тествате с клечка за зъби или дървен шиш да не е течно, а да има прикрепени влажни трохи. Внимавайте да не препечете десерта. След като браунито изстине може да сервирате.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.