Продукти:
- 1 и 1/2 кг тиква
- 2-3 ябълки
- 1 глава жълт лук
- 100 г корен от джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 1 супена лъжица куркума
- 1 супена лъжица къри на прах
- вода колкото да покрие добре съставките
- 1 чаша кокосово мляко или готварска течна сметана
- 4 супени лъжици зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Тиквата и ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета.
- Джинджифилът и лукът се обелват и нарязват.
- В голяма тенджера загрейте зехтина и добавете лука, джинджифила, чесъна, кърито, куркумата и ябълките.
- Разбъркайте хубаво, след което добавете тиквата и сол, черен пипер на вкус.
- Следва да налеете вода и да оставите супата да заври.
- След като заври, засечете 40 минути.
- Ако съставките не са омекнали достатъчно, гответе още няколко минути.
- Когато тиквата е напълно сварена, махнете тенджерата от котлона и пасирайте до получаването на кремообразна смес.
- За финал сипете кокосовото мляко, разбъркайте и сервирайте с белени тиквени семки и крутони.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.