Продукти:
- Консерва нахут от 420 г
- 420 г варена тиква без обелки
- 2 стрити скилидки чесън
- 3 супени лъжици сусамов тахан
- ½ чаена лъжичка кимион на прах
- ½ чаена лъжичка пушен червен пипер
- ½ чаена лъжичка люспи от червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- сокът на 1 лимон
- няколко капки зехтин
Приготвяне:
- Отцедете нахута и го изплакнете.
- Сложете го в кухненски робот заедно с останалите съставки.
- Смелете до получаването на гладка смес.
- Ако хумуса е прекалено гъст може да добавите малко от течността на нахута от консервата или вода.
- Опитайте как е на вкус и по ваше желание добавете още от някоя от съставките.
- Прехвърлете готовия хумус в подходяща чиния.
- За финал поръсете със зехтин, червен пипер, може и малко обелени тиквени семки.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.