Продукти:
- 8 яйца
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 2 чаени лъжици канела + ¼ чаена лъжица
- ½ чаена лъжица карамфил
- ¼ чаена лъжица индийско орехче
- 1 супена лъжица захар
- 425 г пюре от тиква
- 3 филии хляб без кората, нарязани на кубчета
- ¾ чаша кафява захар
- 1 супена лъжица фъстъчено масло, леко загрято и втечнено
- 2 супени лъжици брашно
- 10 г счукани орехи
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.
- Разбийте с миксер яйцата, ванилията и 2 супени лъжици канела.
- Добавете карамфила, индийското орехче и бялата захар.
- Прибавете тиквеното пюре и разбийте до хомогенна смес.
- Подредете нарязаните кубчета хляб в тавата.
- Залейте с получената тиквена смес и разбъркайте така, че да полепне по всяко кубче хляб.
- В купа смесете кафявата захар, ¼ чаена лъжица канела, брашното и маслото.
- С вилица започнете да смесвате съставките, докато се получат трохи.
- Разпръснете трохите върху хлебните кубчета.
- Печете в загрята фурна до златисто или около 40 минути.
- Извадете от фурната и залейте с втечненото фъстъчено масло. Поръсете с орехите и сервирайте.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg