Продукти:
- 350 г брашно
- 85 г меко масло
- 1 яйце
- 1/2 ч.ч. захар
- сокът на 1 лимон
- настъргана лимонова кора на вкус
- 1/2 пакетче бакпулвер
- пудра захар за овалване
Приготвяне:
- В голяма купа разбъркайте добре захарта и маслото.
- Постепенно добавете лимоновата кора и сока.
- След това сложете яйцето и много добре разбъркайте.
- На финала сложете брашното и бакпулвера.
- Замесете хубаво гладко тесто.
- Увийте го в свежо фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
- След това оформете малки топчета.
- Оваляйте всяко в пудра захар.
- Подредете топчетата в тава върху хартия за печене.
- Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
- Консумирайте, след като изстинат напълно.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.