Дъските за рязане са пособие, което се използва всеки ден в кухнята за рязане на различни хранителни продукти, включително месо. Именно месото е продуктът, който крие най-много рискове от бактерии и заразяване с опасни инфекции, тъй като е прясно и в него могат да се съдържат опасни микроорганизми.
Дървените дъски задържат най-много замърсявания в процепите си. Но не само те могат да бъдат засегнати. Пластмасовите дъски също могат да бъдат потенциално засегнати, защото и по пластмасата остават прорези и резки от ножовете, с които режете продуктите си.
За да направите дъските си изцяло безопасни за здравето, използвайте един много лесен трик за дезинфекция, който допринася за качественото измиване на дъските и премахването на бактериите от тях.
Какво ви трябва?
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.