Едва ли има много хора, които биха казали „Не“ на голяма купчина палачинки за закуска. Но ако търсите питателно начало на деня си, има много смисъл да направите няколко промени в палачинките си, за да ги превърнете в по-здравословни. Можете да подобрите белтъчините, фибрите и хранителния им профил, като замените или добавите няколко съставки – без да жертвате вкуса.
Има няколко различни начина, по които да си осигурите вкусна, здравословна и засищаща закуска от палачинки. Всичко зависи от това как избирате да ядете. Може да изберете да направите една промяна, за да увеличите протеиновия профил или да направите вашите палачинки подходящи за вегани, или пък да предприемете няколко промени, за да смените изцяло вкуса на класическата закуска.
Експериментирайте с тези тактики, за да промените познатата рецепта за палачинки и да я превърнете във вашата перфектна храна за старт на деня.
Шест лесни начина за здравословни и вкусни палачинки
Използвайте различно брашно
Заменете част от брашното във вашата рецепта с пълнозърнесто или друго по-питателно, независимо дали предпочитате от спелта, бадеми, киноа или други видове. Тези брашна ще предложат повече фибри, повече омега-3, повече протеини и повече антиоксиданти от обикновения, класически тип.
В повечето случаи трябва да замените около 1/3 от брашното в рецептата с по-хранителния вид. Много от брашната обаче могат да бъдат заменени с еднакво количество, но други, като киноа, може да изискват по-малко. Например бихте използвали 1/2 чаша брашно от киноа, за да замените една чаша от универсалното.
Използването на различно брашно може да направи тестото ви малко по-сухо и гъсто, отколкото ако използвате универсално, така че може да се наложи да добавите още няколко супени лъжици течност – мляко или вода, за да получите правилната консистенция.
Цялата статия четете в Тialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.