Калоричните напитки и голямото количество месо в храната са често срещани грешки при спазването на средиземноморската диета, казва Елена Паравантес, диетолог от Гърция.
Често срещаните погрешни разбирания за правилното хранене тя изброи в разговор с Insider.Освен това диетологът отбеляза, че задължително правило на средиземноморската диета остава добавянето на много зехтин към почти всяко хранене, съобщи БГНЕС.
"Не съществува такова нещо като средиземноморска диета с ниско съдържание на мазнини. Нуждаете се от мазнини, особено от зехтин, за да си набавите хранителни вещества и енергия", каза Паравантес.
Диетоложката обясни, че много хора изопачават основните принципи на средиземноморската диета. Например прекалено честото ядене на месо, което е разрешено, но не е основен елемент в диетата. Паравантес обясни, че при класическата средиземноморска диета бяло месо се яде веднъж седмично, а червено - веднъж месечно. През останалите дни тя препоръчва да се приготвят зеленчуци, а към тях могат да се сервират сирене и хляб, за да бъдем сити.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.