Храната, приготвена под звуците на класическа музика, е по-полезна за хората от "обикновената".
Японски учени, провеждащи експерименти с отглеждането на плодове и зеленчуци, забелязали, че тези, на които по време на растежа била пускана класическа музика, израствали с по-приятен вкус.
Освен това те доказано имали и повече полезни свойства.
Най-положително музиката се отразявала на бананите. Те придобивали по-сладък вкус, съобщава изданието "Аргументы и факты".
Блюдата, приготвени под звуците на Бах, Бетовен и Моцарт, ставали неустоимо вкусни.
Учените отбелязват, че най-ефективно въздействие имала музиката на Моцарт.
Продуктите, произведени под звуците на класическа музика, могат да бъдат закупени в някои японски магазини.
Специалистите предполагат, че положителният ефект е свързан с високата честота на звука, който оказва и благотворно въздействие върху човешкия организъм като цяло.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.